میلگرد راستا

 

میلگرد راستا

برای افزایش مقاومت کششی بتن

خاموت

برای جلو گیری از بیرون زدگی آرماتورهای طولی در اثر کمانش و تحمل نیروهای برشی و جلوگیری از گسترش ترک می باشد.

 رکابی

برای در امتداد نگه داشتن آرماتورهای طولی یا عمودی در بتن ریزی دیوارها و دال ها (به شکل حرف u) یا به صورت شبکه مش بندی استفاده می شود.

خرک

برای قرار دادن دو شبکه متوالی افقی با فاصله معین در داخل قالب استاده می شود.

سنجاقی

برای تقویت مقاومت برشی خاموت ها و اتصال کامل بین میلگردهای طولی و خاموت می باشد.

ادکا

برای تحمل لنگرهای منفی در تکیه گاه های تیر و برای تحمل نیروهای برشی می باشد.

میلگرد اجدار

در مورد میلگردهای آجدار قطر اسمی ، معادل قطر اسمی میلگرد صاف هم وزن آن اختیار می شود .
میلگردهای آجدار
 بعنوان آرماتور برای مصرف در بتن مسلح  بکار رفته و در طراحی یک سازه بتنی به مانند بتن نقش اساسی را ایفا می­کند. همگام با پیشرفت فرآیندهای تولید، به مرور زمان میلگردهای آجدار از نظر شکل ظاهری و خواص مکانیکی و شیمیایی تغییر یافته­است و در این زمینه  استانداردهای قدیمی تجدیدنظر و یا باطل اعلام شده و استانداردهای جدیدی جایگزین شده است.

 در کشور ما اولین استاندارد تدوین شده در زمینه میلگردهای آجدار مربوط به استاندارد کارخانه ذوب آهن اصفهان برگرفته از استاندارد کشور شوروی سابق بود. نخست کارخانه ذوب آهن اصفهان میلگردهای گرم نوردیده را به سه دسته به علائم مشخصه آج ۲۸-۴۲ ، AII وAIII  طبقه بندی و سپس در سال ۱۳۷۱ میلگردهای آجدار را در ۴ دسته با علائم مشخصه  آج ۲۸-۴۲،  آج ۳۰-۵۰ ، آج ۴۰-۶۰د و آج ۴۷-۷۰ تولید و عرضه نمود.

این طبقه بندی دوباره دستخوش تغییر گردید و امروزه در کشور استاندارد ملی شماره ۳۱۳۲ مربوط به میلگردهای گرم نوردیده مصرفی در بتن بعنوان مرجع رسمی شناخته می­شود و هر یک از واحدهای تولیدی میلگرد موظف به تولید محصول براساس مشخصات مندرج در این استاندارد می­باشند

تفاوت میلگرد A2 و A3 چیست ؟

 

تفاوت میلگرد A2 و A3 چیست ؟

یکی از راه های شناسایی این دو محصول شکل آج آن ها می باشد. شکل آج A2 به صورت منفرد و موازی و در میلگرد A3 به صورت ضربدری و هفت و هشت می باشد. در طراحی پی از محصول طولی A3 و میلگرد عرضی A2 استفاده می شود. میلگرد A3 تردتر و شکننده تر بوده ولی A2 انعطاف پذیرتر می باشد. اگر آج محصول به صورت فنری باشد از نوع A2 است. در حقیقت آج این دو نوع محصول با یکدیگر کاملا متفاوت می باشد ولی بع علت سوء استفاده بعضی از تولیدکنندگان میلگردهایی در بازار عرضه می گردند که از لحاظ آج مانند A3 بوده ولی از لحاظ مقاومت شیمیایی و فیزیکی همانند نوع A2 می باشد. برای اطمینان بیشتر این محصولات بایستی پیش از خرید آزمایش شوند.

لیست قیمت تیرآهن

میلگرد A4 :رده بعدی A4 بوده که جزو محصولات سخت محسوب شده و از لحاظ رده مقاومتی در آئین نامه از این میلگردها به عنوان میلگرد رده S500 ذکر می شود. شکل آج ها به صورت آج مرکب نسبت به محور طولی می باشد و از این طریق نسبت به سایر رده ها متمایز است. استفاده از این سازه ها اخیرا در سازه ها کاربرد زیادی داشته و اگر در طراحی ها از این محصول استفاده کنیم نسبت به وزن مصرفی حدود ۱ تا ۲ کیلو در هر متر مربع وزن میلگرد در مجموع سبک سازی می شود. قیمت میلگرد A4 نسبت به نوع های A2 و A3 بیشتر بوده و میزان آن بسته به سایز آرماتور می باشد.

جان تیرآهن چیست؟

 

جان تیرآهن چیست؟

اگر از سطح مقطع تیرآهن به آن نگاه کنیم دو ورق که به صورت افقی در بالا و پایین تیر قرار گرفته اند بال و ورق ضخیمی که در بین این دو مقطع به صورت عمودی قرار گرفته است را جان می گوییم.

تفاوت هایی در ساختار هاش و تیر I وجود دارد که این تفاوت ها سبب اختلاف در نوع کاربرد آنها در صنعت خواهد گردید. هر دو نوع این تیراهن عناوین خود را از هند گرفته اند و بر مبنای سطح مقطع شان نام گذاری شده اند و امروزه در کل جهان کاربرد وسیعی دارند.

 

تیرآهن بال پهن IPB یا H شکل یا هاش برای اولین بار در شرکت بثهلم تولید گردید و از مهمترین دستاوردهای این واحد تولیدی به شمار می رفت. چرا که با تولید آن تحول عظیمی در صنعت فولاد ایجاد گردید و به سرعت توانست از بخش های دیگر این صنعت فاصله بگیرد. در حالی که این کارخانه تولیدی تیرآهن  به دنبال ایجاد ابتکار و تحول در صنعت فولاد در اوایل قرن بیستم بود با ابتکار و تولید هاش بال پهن توانست به این هدف خود دست یابد. تیر I شکل قبل از تیر بال پهن ابداع و تولید شده بود، اما تیرآهن هاش بال پهن به عنوان یک اختراع بسیار مهم محسوب می گردید که حتی در لوگوی این کمپانی نیز مورد استفاده قرار گرفت.

در ابتدا تیرهای معمولی به طور عمده در قالب شاخه های بلند تولید می شدند و به دلیلی خاصیت ضد حریق بودنشان نسبت به چوب محبوبیت بالایی داشتند؛ اما به دلیل آنکه ابعاد آن ها بسیار طویل بود بارها با شکست روبرو شدند. در نهایت در سال ۱۸۵۶ در زمانی که اولین تیر مرغوب در ترنتون برای ساختمان فدرال تولید گردید دیگر از شکست های قبلی خبری نبود و این نقطه عطفی در تولید و نورد تیرآهن به شمار می آمد.

 

در حالی که هر دونوع تیرآهن برای بخش های مختلف ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند و هر دوی انها داری بالهای بالا و پایین هستند اما تنها تفاوت ساختاری انها در بالهایشان است. در تیرآهن I بالاها دارای عرض کمتری بوده و فاصله لبه های بال تا انتها در محل تلاقی با جان نسبتا کوتاه است؛ اما در تیرآهن بال پهن هاش این فاصله بیشتر است.

بررسی و ارزیابی مزایای تیرآهن هاش نسبت به تیرآهن I

همانگونه که گفته شد هاش HBE، هاش از نوع سنگین بوده و نسبت به هاش HEA بالها دارای ضخامت بیشتری می باشند. در هنگام استفاده در طول های بلند، هاش نسبت به تیراهن I کاربرد بیشتری داشته زیرا می توان آنها را در اندازه های متنوعی ساخت. تیرآهن هاش برای طول های ۱۰۰ متر نیز کاربرد دارد اما تیرآهن نوع I تا طول ۳۰ متر کاربرد دارد.

به دلیل مقاومت بالای جان هاش در برابر نیروهای برشی و استحکام بالها در برابر خمش های لحظه ای، کاربرد عمده ای را نسبت به تیراهن I دارند. این نوع تیرها دربرابر نیروهای خمشی و برشی بسیار کارامدتر از انواع مشابه رفتار می نمایند. این به دلیل آن است که در تیر I پهنای بال از عمق یا ارتفاع تیر کمتر است اما در هاش پهنای بال با ارتفاع تیر برابر است.

همچنین به دلیل بزرگ تر بودن سطح مقطع تیرآهن های بال پهن هاش از آنها می توان به عنوان ستون و یا تکیه گاه عمودی استفاده نمود. هنگامی که تیر فولادی تحت فشار قرار می گیرد تنش آن نسبت به سطح مقطعش کاهش می یابد. بنابر این با زیادتر بودن سطح مقطع هاش نسبت به تیرآهن I تنش کمتری را تحمل کرده و گزینه ایده آلی برای ستون های محسوب می شود.

 

 

تیر آهن بال پهن چیست؟

 تیرآهن IPE یا همان تیر I شکل مدتها به عنوان مصالح پایه در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گرفت؛ اما بعد از آن هاش بال پهن در صنایع بثهلم با ورود موفقیت آمیز خود به بازار در اوایل قرن بیستم توانست جایگاه بسیار مهمی را در میان سایر موارد مشابه پیدا کند و برای ساخت پل ها و آسمان خراش ها به میزان بسیار زیادی مورد استفاده قرار گرفت.

خط تولید هاش در این کمپانی بسیار بزرگ بود به طوری که قادر بود تا تیرآهن های بال پهن تا عمق ۳۶ اینچ یا ۴۴/۹۱ سانتی متر تولید نماید. به دلیل تقاضای بالا و محبوبیت هاش در سراسر ایالت متحده ی آمریکا قیمت تیرآهن هاش بال پهن تولید شده این کمپانی بالا رفت. همچنین تیر بال پهن هاش در طول جنگ جهانی اول به عنوان مواد مورد نیاز در جنگ کاربرد بسیار فراوانی داشت.

با توجه به آن که امروزه محصولات فولادی مثل ورق فولادی کاربرد وسیعی در صنعت ساختمان سازی دارند به همین دلیل به اشکال متنوعی تولید می شوند تا در هر قسمتی از سازه، با متناسب ترین شکل موجود مورد استفاده قرار گرفته و از حداکثر ظرفیت باربری آنها استفاده شود. پروفیل های ساختمانی در سایزهای ۶ تا ۱۴ متر می باشند و در کشورهای مختلف با استانداردهای متفاوتی تولید می شوند که استاندارد اروپا از جمله معروفترین آن ها بوده و در ایران نیز این نوع استاندارد برای تهیه انواع پروفیل های ساختمانی از جمله هاش مورد استفاده قرار می گیرد.

تیرآهن از جمله مهم ترین پروفیل های مورد استفاده در ساختمان سازی است که مقاومت خمشی بسیار بالایی داشته و در انواع تیپ های INP، IPE و IPB تولید می شوند.

 

تیر آهن بال پهن چیست؟

تیرآهن IPB: تیرآهن IPB= HEB, HEA یا معروف به تیر بال پهن که در بازار به نام هاش نیز شناخته می شود، در دو نوع بال پهن سبک و بال پهن سنگین می باشد. بهترین پروفیل نورد شده برای ستون، تیرآهن بال پهن IPB یا قوطی مربع شکل است؛ زیرا از نظرمقاومت بهتر از مقاطع ديگر عمل ميكند، علاوه بر اين در اكثر شرايط اجرايي، اتصال تير ها به راحتي روي آنها انجام می شود.

هاش، تیر عریض یا دارنده ی بالهای پهن (مانند H) است که طول بال هایش به نسبت تیرآهن IPE بزرگ تر می باشد. اندازه بال این پروفیل با ارتفاع آن برابر بوده و مقطع ساده ی آن برای تهیه ستون استفاده می گردد. همچنین از آن برای تهیه تیر و خرپا نیز استفاده می گردد. طول این نوع پروفیل بین ۸ تا ۱۶ متر بوده و دارای ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر است.

هاش HEB سنگین است و این بدان معنی است که این نوع تیرآهن بال پهن داری بال ضخیمتری نسبت به تیرآهن HEA است. این نوع تیراهن در استانداردهای DIN 1025 – Euronorm 53-62 – EN 10034 – EN 10163-3, C – STN 42 5550ČSN 42 5550 – TDP: STN 42 0135 تهیه و تولید می شود. تیراهن هاش در گریدهای ST37 و ST44 و ST52  بوده و در صنعت پل سازی، برج سازی، سد سازی و صنایع مشابهی که نیاز به مقاومت بالا داشته باشد، کاربرد دارد.

نقش اصلی نبشی ها

 نبشی یکی از مقاطع فولادی است که مصارف گوناگونی در سازه های متفاوت دارند. نبشی یکی از مهم ترین پروفیل های ساختمانی به شمار می رود که در دو حالت مرکب و منفرد تولید و عرضه می گردد.

نبشی مقطعی است که در دو حالت مرکب و منفرد در سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد. نقش اصلی نبشی ها، اتصال عناصر به یکدیگر می باشد. برای مثال در اتصال تیرآهن ها به بیم های باربر، اتصال پل ها به ستون ها، اتصال ستون به فونداسیون و همچنین برای ساخت خرپا و ستون نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

نبشی لقمه

نوعی از نبشی است که در سازه های آسانسور به صورت نبشی خرد شده استفاده می گردد.

نبشی ها به دو صورت تولید می شوند

نبشی پرسی

، یکی از انواع نبشی می باشد که از پایه یک ورق 6 متری بوده است و در اثر خمش ورق از وسط عرض آن ، خم شده و به شکل نبشی در می آید.

نبشی فابریک

، نوعی از نبشی است که از همان پایه در کارخانه به صورت نبشی تولید می گردد. قیمت نبشی با توجه به ضخامت و ابعاد آن، قیمت های متفاوتی در بازار دارند.

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
<-blogads->