میلگرد راستا
میلگرد راستا
برای افزایش مقاومت کششی بتن
خاموت
برای جلو گیری از بیرون زدگی آرماتورهای طولی در اثر کمانش و تحمل نیروهای برشی و جلوگیری از گسترش ترک می باشد.
رکابی
برای در امتداد نگه داشتن آرماتورهای طولی یا عمودی در بتن ریزی دیوارها و دال ها (به شکل حرف u) یا به صورت شبکه مش بندی استفاده می شود.
خرک
برای قرار دادن دو شبکه متوالی افقی با فاصله معین در داخل قالب استاده می شود.
سنجاقی
برای تقویت مقاومت برشی خاموت ها و اتصال کامل بین میلگردهای طولی و خاموت می باشد.
ادکا
برای تحمل لنگرهای منفی در تکیه گاه های تیر و برای تحمل نیروهای برشی می باشد.
میلگرد اجدار
در مورد میلگردهای آجدار قطر اسمی ، معادل قطر اسمی میلگرد صاف هم وزن آن اختیار می شود .
میلگردهای آجدار بعنوان آرماتور برای مصرف در بتن مسلح بکار رفته و در طراحی یک سازه بتنی به مانند بتن نقش اساسی را ایفا میکند. همگام با پیشرفت فرآیندهای تولید، به مرور زمان میلگردهای آجدار از نظر شکل ظاهری و خواص مکانیکی و شیمیایی تغییر یافتهاست و در این زمینه استانداردهای قدیمی تجدیدنظر و یا باطل اعلام شده و استانداردهای جدیدی جایگزین شده است.
در کشور ما اولین استاندارد تدوین شده در زمینه میلگردهای آجدار مربوط به استاندارد کارخانه ذوب آهن اصفهان برگرفته از استاندارد کشور شوروی سابق بود. نخست کارخانه ذوب آهن اصفهان میلگردهای گرم نوردیده را به سه دسته به علائم مشخصه آج ۲۸-۴۲ ، AII وAIII طبقه بندی و سپس در سال ۱۳۷۱ میلگردهای آجدار را در ۴ دسته با علائم مشخصه آج ۲۸-۴۲، آج ۳۰-۵۰ ، آج ۴۰-۶۰د و آج ۴۷-۷۰ تولید و عرضه نمود.
این طبقه بندی دوباره دستخوش تغییر گردید و امروزه در کشور استاندارد ملی شماره ۳۱۳۲ مربوط به میلگردهای گرم نوردیده مصرفی در بتن بعنوان مرجع رسمی شناخته میشود و هر یک از واحدهای تولیدی میلگرد موظف به تولید محصول براساس مشخصات مندرج در این استاندارد میباشند